КОЛКУ СИ ДОБАР ВОЗАЧ: Кој има првенство? (ВИДЕО)

Денеска ви даваме задача која се случува секој ден во сообраќајот. Треба да одлучите кој има предност.

Оваа слика покажува 3 автомобили и една раскрсница. На сликата нема сообраќајни знаци, семафори или полицаец кој го регулира сообраќајот.

Зелената врти лево, а црвената и сината одат право.

За да видите колку сте добри возачи, оставете ги вашите одговори во коментар. За оние кои не знаат, ви го оставаме видеото подолу за да дознаете кој има предност.