Не можете да се скриете од СОПСТВЕНИОТ ОТРОВ: Ова е ЖИВОТНАТА ИСПОВЕД на Ричард Гир која го запали интернетот!

Никој од нас нема да излезе жив одовде, затоа ве молам престанете да се однесувате кон себе онака како што сакаат другите. Јадете ја таа вкусна храна, шетајте на сонце, скокајте во океанот, вели познатиот актер.

На една од фан страниците осамна животната лекција на Ричард Гир, која секој треба да ја прочита, а можеби и да размисли за себе.

„Мајката на мојот пријател цел живот се хранеше здраво. Никогаш не конзумирала алкохол или каква било „лоша“ храна, вежбала секој ден, многу флексибилна, многу активна, ги земала сите суплементи препорачани од нејзиниот лекар, никогаш не излегувала на сонце без заштита и кога го правела тоа било најкратко можно време. време – практично го штитела своето здравје колку што можела. Денес има 76 години и има рак на кожа, рак на коскената срцевина и екстремна остеопороза.

Таткото на мојот пријател јаде сланина врз сланина, путер врз путер, маснотии на масти, никогаш и мислам никогаш не вежбал, бил на сонце додека не изгори секој пат, буквално неговиот пристап кон животот е да го живее до најцелосно, не како што сугерираат другите. Денеска има 81 година и лекарите велат дека има здравје на млад човек.

Вие момци не можете да се скриете од вашиот отров. Тој е таму некаде и ќе те најде, а според зборовите на мајката на другарка која е сè уште жива: „Да знаев дека мојот живот вака ќе заврши, ќе го живеев во потполност, уживајќи во се што бев. рече дека не треба!“ „

Никој од нас нема да излезе жив одовде, затоа ве молам престанете да се однесувате кон себе онака како што наметнуваат другите. Јадете ја таа вкусна храна, шетајте на сонце, скокајте во океанот. Кажи ја вистината што ја носиш во срцето како скриено богатство. Биди глупав. Биди љубезен. Биди чуден. За ништо друго нема време“, изјави познатиот актер.

Без оглед на тоа дали приказната всушност доаѓа од познат актер или не, лекцијата е јасна: не опседнувајте се со нешто само затоа што тоа е актуелен тренд или нечија препорака; умереноста е мајка и живејте го животот во потполност.