Рибар спасил пингвин, а по една година видел нешто што му ги насолзило очите (ВИДЕО)

Рибар спасил пингвин заглавен на карпите. По една година се вратил за да му се заблагодари, а сега тоа го прави секоја година. Бразилски рибар пронашол пингвин во критична состојба. Покриен со масло, се залепи за карпите.

Добриот човек го избањал и хранел и очекувал кога животното ќе оздрави ќе тргне во потрага по своето семејство. Пингвинот го добил името Диндим и одбил да го остави својот нов пријател.

Тој останал цели осум месеци, а потоа само исчезнал. Човекот кој го спаси и го доеше беше тажен, но знаеше дека така мора да биде.

Она што не го очекуваше е дека Диндим некогаш ќе се врати. Но, малиот пингвин знаел дека мора да го посети својот спасител и во последните пет години секоја година го посетува и поминува одредено време со него.

Диндим доаѓа кога сака и си заминува на ист начин.

Ова пријателство е навистина убаво и неверојатно, а ги изненади дури и научниците бидејќи Диндим преплива преку 8000 километри за да се сретне со својот пријател.