Роџер Федерер го исполни ветувањето што му го даде на едно момче пред 5 години (ВИДЕО)

Роџер Федерер, го исполни ветувањето што му го даде на еден мал обожавател пред 5 години. Сè започна во 2017 година за време на прес-конференцијата на УС Опен кога Изјан Ахмад или „Зизу“ се сретнаа со Роџер Федерер.Го предизвика на натпревар… Зизу ја праша тениската ѕвезда:

„Можеш ли да продолжиш да играш осум или девет години за да можам да играм со тебе кога ќе станам професионалец? Федерер без размислување одговори „Да“, смеејќи се. Зизу не можеше да поверува и го праша Федерер: „Дали е тоа ветување? Федерер се насмевна.

Пет години подоцна, Федерер го исполни ветувањето на својот млад навивач. Зизу мислеше дека лета на тениски тренинг во Цирих. На видеото се гледа како Зизу пристигнува на теренот со својот тренер.

Но, неколку моменти подоцна, тој го добива изненадувањето на животот кога го гледа својот противник од другата страна на теренот. И неговиот омилен тенисер Роџер Федерер го предизвика Зизу на меч.

Во овој чуден свет, малите работи некому многу значат.