Бездомник спиел пред засолништето за животни со надеж дека повторно ќе го види своето куче (ВИДЕО)

Кога волонтерот пристигна во засолништето за животни во округот Декалб во Атланта, забележа маж завиткан на тротоарот пред него. Откако разговарал со него, дознал дека човекот со денови го барал своето исчезнато куче и дека дошол кај нив во надеж дека ќе го најде.

Кучето се викаше Тата и беше земено две недели порано како куче од улицата и однесено во друго ново засолниште, од другата страна на градот. Знаејќи дека човекот ги потрошил последните пари во автобусот, волонтерот решил да помогне.

Тој го платил својот билет за воз до новиот азил. ДЦАС објави на Фејсбук: „Овде гледаме чести собири на кучиња и сопственици, но ова беше посебно“.

Вработените во азилот се откажаа од сите придобивки поврзани со тато и му понудија помош на човекот преку нивната нова програма наменета да им помогне на бездомниците да се грижат за своите миленици. Браво! Крајот е поубав отколку што можевме да замислиме.