Секое утро во 7 часот во целото село се гасеше интернетот, а причината ги изненади сите

Во едно село, година и пол, мештаните секое утро во 7 часот мистериозно останувале без интернет. Причината беше сосема неочекувана. Имено, кога занаетчиите дошле во велшкото село Аберхосан да видат што се случува, не очекувале дека старата телевизија ќе биде виновна за целата збрка.

Еден локален жител секое утро го вклучувал својот стар телевизор. Ова предизвика нарушувања во електричната мрежа бидејќи интернетот се доставуваше до локалното население преку електрични инсталации, па и самиот интернет беше оневозможен.

Засрамениот мештанец ветил дека повеќе нема да го користи стариот телевизор, а проблемот бил откриен дури откако со замена на каблите не успеале да го решат проблемот, па инженерите решиле да одат од куќа до куќа и да проверуваат.

Нема повеќе проблеми со интернетот, бидејќи локалниот, кој не сакаше да биде идентификуван, рече дека повеќе нема да го вклучува телевизорот.