ВИДЕО: Се криел во пештера 25 години. Кога видоа што прави, останаа без зборови!

Уметникот Ра Полет ја помина последната деценија одејќи сам во пештерите со песочник во Ново Мексико секој ден и поминувајќи време внатре.

Со години правеше темни пештери во прекрасни места каде што си играат светлината и облиците.

Ра правеше сè со рака, без ничија помош или механизација. Тој беше инспириран, пред сè, од природата и сакаше целосно да ја истражи.

Направил различни простории, ги дупнал за да влезе природна светлина и цртал различни форми и структури на ѕидовите.
Погледнете го и споделете го видеото со вашите пријатели: