Штекерот долго време не работел – Кога дошол електричарот, откриле голема тајна

Дарен Стилс и неговиот партнер повеќе од две години биле збунети од двојниот штекер во кујната на нивниот дом во Хакнал. Беше на добра локација во близина на дното на скалите. Но, таа никогаш не работела откако го купиле имотот во јули 2017 година.

Се обидовме да ги залепиме работите во него. Совршено е позициониран за чистење на скалите со правосмукалка, наместо да го помине кабелот преку подот во кујната. – тој вели.

Приклучокот не се откачи, а кога парот донел декоратори за повторно да ја обработат кујната веднаш откако се вселиле, тие не помогнале. На крајот решиле да побараат електричар да се обиде да го реши проблемот.

Доста ми беше од се. Имавме електричар кој требаше да направи некоја друга работа и го замолив да погледне. Електричарот потврдил дека нема струја во штекерот, пред да се обиде да го отвори на друг начин. Конечно успеа да го оттргне од ѕидот – а она што беше откриено беше таен сеф!

Треба да има клуч со сефот за да го отклучите низ една од отворите на приклучокот, но тој веќе беше отклучен – и Дарен рече дека не може да го најде.