ВИДЕО: Мама ставила камера во собата на бебето, не можела да поверува што гледа

Срцето на мајката за малку „пукнало од среќа“ кога видела што прават нејзините близнаци. Лора Далтон (28) од Шкотска е мајка на 18-месечните идентични близнаци Џејкоб и Ноа. Со оглед на тоа што браќата најчесто ги поминуваат деновите тепајќи се кој која играчка да ја земе, Лаура се изненадила кога пред неколку дена ги ставила на попладневна дремка и ги видела – се бакнуваат и се гушкаат.

Непослушните близнаци, вели мама, се груби еден кон друг и тешко заспиваат пред добро да се скараат и барем половина час да ги фрлаат со плишани играчки.

Затоа „срцето на мајката за малку ќе пукнеше од среќа“ кога ги виде како се наведнуваат над оградата на креветчињата и двете се качуваат на прстите за да се прегрнат.

Бидејќи секогаш се караат за играчки, убаво е да се знае дека се сакаат – изјавила мајката на Лора за Дејли Меил и додала дека не можела да поверува кога на бебешкиот монитор видела братска љубов на дело. Децата, се разбира, не знаеја дека таа ги гледа. Кај нив очигледно нема средина, или се караат или се бакнуваат – заклучила мајката и додала дека идентичните близнаци најчесто ги „успиваат“ со вметнување играчки во креветчето на другиот.

Затоа уште повеќе и се допаѓа ова видео на љубовта. Ако Ноа седи и си игра радосно, Џејкоб ќе сака да му ја земе играчката. Но и тогаш нема да биде „мирен“ додека не ги има двете играчки, и неговата и на брат му“, рекла Лаура која веднаш му испратила видео од преслатките момчиња на нивниот татко.

Родителите се договориле да го зачуваат видеото и да им го покажуваат на близнаците секогаш кога ќе се караат за нешто, пишува Net.hr.