Часовникот на аеродромот во Амстердам е најдоброто нешто што ќе го видите денес

Како изгледа кога една одлична идеја се реализира уште подобро, секој ден можат да видат посетителите на аеродромот во Амстердам, каде што има навистина посебен часовник.

Всушност, станува збор за уметничка инсталација која создава илузија дека стрелките на часовникот ги црта работник по цел ден, а на деталите се обрнувало толку внимание што работникот е прикажан и од „задната“ страна на часовник.

Секако, никој не живее во часовник и се работи за уметнички проект кој и дал препознатлива нота на локацијата, а вкупно биле потребни повеќе од 12 часа работа за да се сними оваа убедлива симулација.

Погледнете го видеото во продолжение