ВИДЕО: 21-годишен син ја доби првата плата, а потоа на родителите им приреди незаборавно изненадување

Се сеќавате ли што направивте со вашата прва плата? Павин Смит сигурно никогаш нема да заборави што направи со своите. 21-годишниот играч беше успешен во бејзболот и беше првиот избраник оваа година.

Тој потпиша договор со Аризона Дајмондбекс и доби 5 милиони долари. Наместо да купи нова куќа, скап автомобил или литри шампањ, Павин решил да направи нешто посебно: решил да им ја исплати хипотеката на родителите.

Тој напиша прекрасно писмо до своите родители објаснувајќи дека нивниот божиќен подарок ја исплатува хипотеката на нивната куќа. Потоа ги седна и ја сними нивната реакција додека го читаа писмото.

Тој напиша: „Ви благодарам што ме воспитавте во прекрасен дом со љубов. Поради сите жртви што ги направивте за мене, сакам нашиот семеен дом всушност да биде наш.“

И покрај големината на тој подарок, Павин вели дека тоа не е ни мал дел од она што неговите родители му го дале додека растел.

Се согласуваме – ако можеме да ја исплатиме хипотеката на нашите родители, дефинитивно ќе го исплатиме.