Приказна од која ќе ви течат солзи од очите – За 59 годишнина од бракот направил нешто неверојатно

Артур и Патриша Бурч се во брак 59 години. Тие се запознале уште кога биле тинејџери, на лизгалиштето за ролери, почнале да излегуваат и се вљубени повеќе од половина век. „Таа имаше 18, а јас 17 кога се венчавме. Денес таа има 77, а јас 76“, вели заљубениот Артур, пренесува Littlethings.

„И моето и нејзиното семејство рекоа дека никогаш нема да успееме. Но, ја сакам исто како и денот кога се венчавме“, вели Артур кој решил да направи нешто неверојатно за 59-годишнината од бракот. Или барем неочекувано. Отишол во салон за тетовирање и го замолил мајсторот за тетоважи Дон Чајлдри да му го истетовира портретот на Патриша на градите.

Ниту Дон не остана рамнодушен, а тоа се гледа по тоа колку труд вложил во тетоважата. „Ова е убедливо најтрогателно искуство во мојата кариера. Ова е жив доказ дека љубовта постои и дека таа е единственото нешто што е важно во животот.

Ви благодарам што ми даде можност и ме вклучи во ова прекрасно искуство“, напиша Ден на Фејсбук.

Љубовта е посилна од тешка болест Патриција боледува од Алцхајмерова болест и не се сеќава секогаш на својот сопруг, но тоа не ја ослабна неговата љубов кон неа.

„Секој ден напладне одам дома на ручек да ја нахранам. Не сум пропуштил ниту еден ден откако тој е во домот. Можеби не ме памти и не ме препознава, но таа е моја“, категоричен е Артур и додава: „Сепак, има денови кога гледам дека ме препознава по начинот на кој се насмевнува. Сè се сведува на фактот дека ја сакам“

Тој не гледа ништо непристојно во грижата за својата сопруга, ниту пак го гледа како жртва.

„Рековме „додека смртта не не раздели“ и го мислевме тоа. Имав пет операции на ‘рбетот и таа се грижеше за мене три години и осум месеци. Сега е мојот ред“, објаснува Артур и заклучува: „Сега тој е со мене каде и да одам до крајот на мојот живот. Знаете, во оваа доба никогаш не знаеме кога ќе истече нечие време“.