ИМАТЕ САМО 10 СЕКУНДИ: Обидете се да изброите колку кози има на ова видео!

Тахрите се вид на копитари кои потекнуваат од Азија и се многу слични на дивите кози, но тие се многу добро прилагодени на животот во ридовите на Нов Зеланд.

Тие уживаат во високата трева, која по потреба може да се користи за камуфлирање и криење од непријателите.

На видеото се гледа колку добро криеле дека е невозможно да се забележат.

Ќе оставиме на забавното видео да одлучи дали еволуцијата направила добра работа со тахрите.