Стани, стани, стани! Баба викаше по младото момче во автобусот, а потоа тој ја замолчи за секунда

Тој, всушност, седна на празно седиште, кога и пријде една постара госпоѓа и направи драма Во 2019 година, анонимен маж ја сподели својата исповед во која откри непријатно искуство што го доживеал во автобус. Тој, всушност, седнал на празно седиште, кога и пришла една постара госпоѓа и направила драма.

Седам во автобус, доста е полн, а на станицата влегува една баба, не баш стара и веднаш дотрча до мене и ме замоли да и отстапам место, а јас не ја ни видов бидејќи пишував порака на телефонот. Се разбира, велам дека ќе и го дадам своето место само за момент. Имав уште 3 збора да напишам и да испратам порака, сигурно нема да пишувам додека стојам меѓу сите тие луѓе.

Бидејќи не станав веднаш, бабата ме прашува: Што има сега? – напиша тој и потоа го објасни епилогот од целата ситуација: Реков: Еден момент, госпоѓо. И почна да удира со дланката по шипката за која се држеше и да вика: Стани, стани, стани! Ја гледам директно во очи: – Те молам?! Сега нема да го добиете ова место дури и ако сите овие луѓе се обидат да ме подигнат!

А очите и се полни со солзи сега кога не го постигнала зацртаното, а ме прашува зошто? Затоа што си неблагодарен и безобразен. Не е моја должност да попуштам, туку добра волја! По навредата што ја упати кон мене отиде на 2 метри и седна на веќе празното седиште.

Па навистина, колку луѓе станаа груби и непромислени, не ме чуди што никој не сака никому да помогне – заклучил младиот човек.