Малото девојче ги замолило соседите да и бидат баба и дедо, а години подоцна ја открила нивната тајна

Децата сакаат многу работи, но најмногу сакаат да бидат опкружени со семејство кое ќе ги сака. Кејтилин Мартинез имаше прекрасна мајка. Имала и татко кој многу ја сакал. Но, нејзиниот татко бил возач на камион, па поголемиот дел од годината ја поминувал на пат. Кејтилин немала браќа или сестри, па секогаш барала други деца со кои ќе си игра.

При една таква потрага наишла на еден постар пар, нејзините соседи, кои биле многу љубезни кон неа. Двојката, Арлин и Бил сакаа да разговараат со неа преку оградата. Првиот пат кога се запознале, Алрен и подарила на Кејтилин јагоди од нејзината градина. Како што минуваа месеците, Кејтилин се зближуваше со Арлин и Бил.

Секој ден ги посетувала, а еден таков ден им тропнала на вратата, седнала во нивната дневна соба и ги прашала: „Дали сакате да ми бидете баба и дедо?“. Арлин и Бил беа многу изненадени од прашањето. Всушност, тие почнаа да плачат. Тие немаа деца, па мислеа дека никогаш нема да имаат шанса да бидат баба и дедо. Тогаш Бил доби идеја. Се разбира, не беше можно официјално да се именува Кејтилин како нивна внука. Меѓутоа, на Интернет нашол формулар за посвојување и го испечатил.

Тројцата го потпишале, а Бил го врамил и го ставил на ѕидот од дневната соба каде што останал повеќе од десет години. Сето ова време, Кејтилин имала многу блиски односи со нејзините баба и дедо. Тие сакаа да слушаат како оди на училиште, какви хоби има и што сака да прави кога ќе го заврши училиштето. Арлин би и помогнала на Кејтилин со различни проекти како што се шиење или сликање.

Бил ја учеше како да вози автомобил. На дипломирањето, Кејтилин им рекла дека не знае дали сака да оди на колеџ затоа што е многу скапо. Но, Бил и Арлин ја охрабриле да се обиде да се запише, а кога била примена, откриле дека штеделе речиси 10 години само за нејзиниот колеџ. Но, пред да замине на колеџ, Кејтилин сакала да знае зошто Бил и Арлин никогаш немале деца. Потоа ја открила нивната тајна.

И двајцата потекнуваа од проблематични семејства и беа многу сиромашни. Арлин имала проблем со пиењето, а кога се отрезнила и се вратила на вистинскиот пат, за децата било предоцна. Кејтилин потоа замина на колеџ, а Бил и Арлин и помагаа цело време. Во 2013 година, Бил и се јавил на Кејтилин за да и каже дека Арлин починала. Само два дена пред годишнината од нивното посвојување.

За време на погребот, Бил рече дека најголемата радост на Арлин во животот е подигањето на нивната внука Кејти. Кателин не знаеше дека на Бил и Арлин им значи толку многу да бидат дел од нејзиниот живот. Нивното заедништво пополни голема празнина во нивните срца, без разлика што тие не беа крвно поврзани.